Diva Dichtbij; zingen aan de rand van je bed     
                                                                                                   
 
Stichting Diva Dichtbij
Keppelseweg 12
 6999 AP Hummelo
 T: 0314-359245
F: 0314-383811
 e-mail
                                                                                                      

 

 

                                                                                                   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In het filmpje hiernaast ziet u een optreden van Diva Dichtbij in Verleeghuis Tamarinde in Utrecht.
De opname werd gemaakt door Eva Brouwer voor RegioTV Utrecht.
 
 
 
 
Backstage foto (Daphne Luth) van de opnames voor EO-televisie
       
Middag voor donateurs en belangstellenden
Zondag 17 mei om 14.00, Humanitashuis Akropolis, Achillesstraat 290, Rotterdam
 
Samen met stichting Mijnsheerenland (les Gaillards) nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met 4 van onze Diva's. Zij zullen zingen op een concert ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van stichting Mijnsheerenland, de bakermat van Diva Dichtbij. In een programma vol diepgang en lichtvoetigheid stellen Anja Blom, Ivette van Laar, Liesbeth van der Loop en Pieternel van Amelsvoort zich aan u voor onder begeleiding van Ani Avramova. Tijdens de voorbereidingen belooft het al een bijzondere middag te worden.  En dat kan natuurlijk ook niet anders wanneer Gerrit en Aristos van Les Gaillards erbij betrokken zijn!
Helaas kan Divo Hans Langhout er die middag niet bij zijn, hij stelt zich daarom elders in deze nieuwsbrief aan u voor.

Nodigt u gerust mensen uit voor het concert op 17 mei en geef door met hoeveel mensen u erbij wil zijn. Dat kan per e-mail  of telefonisch  (0314-359245).

 
Diva Dichtbij op televisie
Donderdag 26 februari om 17.05 op Nederland 2, kon u bij het EO-programma 'Nederland helpt' kijken naar een reportage over Diva Dichtbij. De opnames vonden op 10 februari plaats tijdens een dag bij AriŽns Zorgpalet in Enschede. Het portret draait voornamelijk om Pieternel van Amelsvoort als oprichtster van de stichting maar ook ťťn van onze nieuwe Diva's Anja Blom was er die dag bij. Mocht u op dat moment niet in de gelegenheid zijn geweest te kijken dan kunt u kijken op: www.eo.nl/nederlandhelpt.
 
Diva Dichtbij op radio 1
Op 20 februari werden radio-opnames gemaakt voor programma BNN Today. U kunt het programma beluisteren via: 

http://download.bnn.nl/bnn/podcast/bnntoday_25022009.mp3

Na een half uur is het item te horen, op ongeveer 1/4e van de uitzending.

 
Subsidies toegekend voor plannen 2008 en 2009
In september 2008 is het eerste grote project van Diva Dichtbij van start gegaan. Dat betekent dat we in tenminste 10 verpleeghuizen voor mensen met lichamelijke aandoeningen regelmatig kunnen gaan optreden. Wij ontvingen hiervoor van verschillende fondsen subsidies (VSB-fonds, stichting DOEN, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo, SKAN Fonds, KF Hein fonds en de Kattendijke/Druckerstichting). Op 9 oktober vierden we dit met een feestelijke premiŤre in verpleeghuis Tamarinde waarbij ook pers en genodigden aanwezig waren. Hier stelden wij ook twee nieuwe Diva's voor aan het publiek: Ivette van Laar en Anja Blom. Inmiddels zijn alle plaatsen binnen dit project vergeven. Wegens de grote belangstelling gaan wij nu op zoek naar financiering voor meer verpleeghuizen.
Voor meer informatie kunt u een folder over dit project downloaden. U kunt zich vervolgens met dit formulier bij ons aanmelden.
 
                     
 
 
Logo DOEN SBL- 165 px
 
 
 
 
 
 
 
STICHTING SLUYTERMAN VAN LOO
 
 
 
 
    
 
                               
De Kattendijke/Druckerstichting     

     

Foto: Ivette van Laar, Pieternel van Amelsvoort, Anja Blom en zorgmanager Corry Smit zingen en dansen de Twips.
 
Ansichtkaarten van Plint voor donateurs
Na onze oproep in de vorige nieuwsbrief hebt u met velen gehoor gegeven om donateur te worden van onze stichting. Daar zijn wij heel blij mee. Met alle recente publiciteit is het aantal aanvragen voor kennismakingsoptredens (die wij financieren vanuit onze donateurs) nog harder gegroeid.... dus als u twijfelt: u zou ons heel blij maken met uw donatie! Als dank voor uw donatie ontvangt u van ons ansichtkaarten van Uitgeverij Plint.

Wordt donateur door ons een e-mail te sturen met uw naam en adresgegevens en het bedrag dat u wil doneren. U maakt het bedrag over op ons gironummer: 3337737 t.n.v. Stichting Diva Dichtbij te Hummelo. Wij houden u per e-mail op de hoogte van de ontwikkelingen van onze stichting. Wij zijn bij de belastingdienst erkend als goed doel, en daarmee zijn giften aftrekbaar.

Diva Dichtbij op een andere manier steunen?
Er zijn meer manieren om ons te steunen. Zo is er een operafestival dat Diva Dichtbij als goed doel heeft opgenomen en zijn er optredens kado gedaan aan verpleeghuizen door bedrijven en familieleden van bewoners. Wij zijn ook op zoek naar bedrijven die ons willen sponsoren op verschillende manieren.
Hebt u een idee hoe u ons kunt helpen? Neem dan  contact op zodat wij u kunnen helpen bij de uitwerking van uw idee.
 
Weblog Diva Dichtbij bij Margriets' Betere Wereld
U kunt nu wekelijks de belevenissen van Diva Dichtbij volgen op weblog: www.margrietsbeterewereld.nl. Dit seizoen doet Diva Dichtbij mee aan Margriets' Betere Wereld Vrouw. Weekblad Margriet kiest 70 vrouwen die zij een jaar lang steunen met een artikel in de Margriet, een eigen pagina op hun website en een donatie. Van september 2008 tot september 2009 is Diva Dichtbij een van deze projecten. Margriet geeft ons als beginnende stichting de gelegenheid ons aan een groot publiek voor te stellen en sponsort optredens in verpleeghuizen. Wij zijn daar heel blij mee. In het kerstnummer zal een artikel over Pieternel en Diva Dichtbij verschijnen in het weekblad. Wilt u een verpleeghuis aanmelden voor zo'n gesponsord optreden? Stuur dan hier een e-mail
 
Diva Dichtbij onderdeel van live ledenwerfshow omroep LLink
We kwamen niet in de finale van de actie van omroep LLink, maar werden wel uitgenodigd bij de grote live ledenwerfshow voor een kort interview op de landelijke TV. Het was hartverwarmend om te merken hoe juist de medewerkers van LLink zo enthousiast waren voor Diva Dichtbij. Zowel directeur Tanja Lubbers als alle presentatoren waaronder Bas Westerweel spraken dit naar ons uit. Diva Dichtbij won niet de hoofdprijs maar kwam zeker als winnaar naar voren uit deze actie. Bedankt voor iedereen die op ons gestemd heeft!
 
       

Nieuwsbrief:

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres:
Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Hartverwarmende reacties
* "De Diva van de dag. Menig traantje werd geplengd om jouw mooie gezang, ook door mij".
* In het Leids dagblad verscheen het volgende stukje:"Vanuit een karretje versierd als sprookjesbos, schalt muziek. De bewoners zitten er in een kring omheen. De meesten in een rolstoel, maar er staat ook een bed waarin een man ligt. Zijn vrouw zit ernaast en ze houden elkaars handen vast. De Dichtbije Diva begint een operalied te zingen. Ze zingt luid, en zonder een valse noot, om beurten gaat  ze de bewoners af. Pakt hun handen, kijkt ze diep in de ogen. Even vergeten de bewoners van De Wilbert waar ze zijn."
* Bij het optreden van Pieternel werd ik onverwachts tot diep in mijn ziel geraakt. Juist in zo'n situatie waarin ziekte maakt dat alles in het leven daarom draait is het een geschenk om zo'n avond mee te maken.
* Dit vergeet ik nooit meer!


Recensie
van Gerda Budding, Algemeen Projectmanager Kruiswerk
 

Ansichtkaart van Diva Dichtbij

Diva Dichtbij heeft nu een eigen ansichtkaart met foto van de diva voorop en op de achterzijde wat algemene informatie. Stuur ons een e-mail en vraag er 5 of 10 aan om te verspreiden onder vrienden of kennissen. Wij sturen ze gratis aan u toe.

 

       
De Diva Dichtbij speelt haar muziektheater in de intieme sfeer aan de rand van het bed van een zieke. De ziekenhuissfeer van witte jassen maakt plaats voor de verwondering van het theater. 

Als je ziek bent, ben je op je kwetsbaarst en word je geconfronteerd met wat het meest wezenlijke is in dit leven. Beleefdheidsformules en valse schaamte heb je niet meer nodig. Tegelijkertijd wordt je steeds meer omgeven door witte jassen en de sfeer van ziekenhuizen. Voor je het weet heb je niet meer een ziekte, maar wordt je die ziekte. In deze situatie wil ik aan de rand van je bed voor je zingen en je weer levend mens laten zijn. Ik zing voor jou en voor de mensen van wie je houdt. Ik draag een gedicht voor, iets waar je van houdt of iets wat je nog niet kent. Er is ruimte voor je verdriet èn voor je lach.
Want één ding wil ik je zeggen: ‘Sterf niet voor je doodgaat’.       

Voor wie
:
zieken, familie, vrienden en verzorgenden.

 
Waar:
kan overal, thuis of in het ziekenhuis, binnen of buiten, in een verpleeghuis of hospice. Zolang er maar een stopcontact binnen 20 meter bereikbaar is.
 
Samenwerking:
Stichting Diva Dichtbij werkt nauw samen met de stichting Het Beter Gezelschap. Het Beter Gezelschap streeft naar meer bezielende en persoonlijke aandacht voor het gezonde deel van de mens in de zorg. De Diva Dichtbij treedt regelmatig op in projecten van Het Beter Gezelschap. Voor meer informatie kijkt u op: www.hetbeter.nl
Stichting Diva Dichtbij is betrokken bij Stichting Het Noorderlicht. Een initiatief dat streeft naar de oprichting van een vakantiehuis voor terminaal zieken in Nederland. Voor meer informatie kijkt u op: www.hetnoorderlicht.org

Meer weten?
Voor nadere informatie kunt  u een
e-mail sturen of telefonisch contact opnemen via 030-6705011. Hierboven kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Van zieke weer mens worden
Als ziek mens kun je afgesloten raken van de normale dagelijkse gang van het leven. Zang kan de diepe betekenis van het leven weer aan de oppervlakte brengen. Door het contact met de zangeres kan iemand zich weer mens gaan voelen. 

         

 Stichting Diva Dichtbij

Bestuur
Anja Kroodsma (voorzitter)
Liza Daane (secretaris)
Marjan van Dijk (penningmeester)
Heidi Kuin (PR en communicatie)
 
Pieternel van Amelsvoort is de Diva Dichtbij.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door
Ernst Paul Fuchs, Peter Verhoogt & Ani Avramova, piano
Lenie van Noort, kostuum en décor
John Musterd, technische realisatie
Elizabeth Moulen, coaching
Aad van den Berg, grafische vormgeving

Sponsoring en donaties:
Diva Dichtbij wordt gesponsord door Therapeutenwinkel.nl,
Calimex Musical Instruments met Seiwin apparatuur,
Uitgeverij Plint, Matruschka speelgoed,
U kunt donateur worden door uw bijdrage over te maken op
ING 3337737 t.n.v. Stichting Diva Dichtbij

 

Plint             

 

 

Technische gegevens
Duur optreden: 5 tot 45 minuten, afhankelijk van uw wensen. In overleg wordt een programma samengesteld afgestemd op uw situatie. In een verpleeghuis trekt de diva van bed naar bed of van huiskamer naar huiskamer. 
Décor: Luidsprekerbox en afspeelapparatuur zitten in een rijdend kastje en zijn vermomd als tuintje, compleet met vogeltjes en een vijver
.
Prijs op afspraak
        Speellijst Diva Dichtbij
 

Deelnemende huizen aan het project Diva Dichtbij, 2008-2009

Met een serie van meerdere optredens (middagen) per huis 

Naam huis

plaats

 

Tamarinde

Utrecht

Madeleine

Boxmeer

Halderhof

Bennekom

Den Ooiman

Doetinchem

Heemhof

Apeldoorn

Daelhoven

Soest

Rosendael

Utrecht

Mechropa

Den Haag

Overkerck

Heiloo

Sevagram

Heerlen

Residence Chateau

Den Haag

Zorgcentrum de Posten

Enschede

Maartenshof

Groningen

Meerstroom

Vleuten

Stichtse Hof

Laren

Hospice St Elisabeth Gasthuishof

Leiden

t Houtens Erf

Houten

Berkenheuvel

Geldrop

Villa Marianna

Apeldoorn

Poort van Wijk

Cothen

 

Eenmalige optredens in 2009  (voorlopig)

Naam huis/gelegenheid

Plaats

Anholt

Assen

Ariens Zorgpalet

Enschede

Den Bouw

Warnsveld

Lindendael

Hoorn

Gereia

Oldenzaal

Villa Marianna

Apeldoorn

SWZH Sammersburg

Den Haag

Brunswijck

Eindhoven

Zuidoostzorg Bertilla

Drachten

De Stromen Opmaat Groep

Rotterdam

Cascade

Eindhoven

Verpleeghuis Eikendonk

Waalwijk

Sutfene, Leeuwerikweide

Zutphen

Verpleeghuis Zevenaar

Zevenaar

Familie Klok

Utrecht

Woonzorgvilla Laag Soeren

Laag Soeren

Familie Klok

Utrecht

Familie van Gangelen

Laren

Verpleeghuis de Hoven

Lelystad

Symposium NPTZ

Horst

Symposium Therapeut & Advies

Utrecht

Jubileum stg. Mijnsheerenland

Rotterdam

Sinte Barbara Ede
 
2008
7 feb. 2008 Symposium V&VN, Utrecht Opluistering van de pauze
13-14 feb. 2008 Woon- en zorgcentrum Heiloo Meezingen met Diva Dichtbij voor bewoners en medewerkers met het Beter Gezelschap
27 mei 2008 Actiz Marktdag ZorgLeefPlan Optreden tijdens en deelname aan de marktdag
5 juni 2008 Opella, Bennekom Optredens voor somatische afdelingen van dit verpleeghuis
9 juni 2008 Den Ooiman, Doetinchem Optredens voor somatische afdelingen van dit verpleeghuis
11 juni 2008 Huize Tabitha, Amsterdam voor verschillende afdelingen van dit psychogeriatrisch centrum (met Het Beter Gezelschap)
5-6 aug. 2008 Stichtse Hof, Laren optredens voor de mensen die niet mee kunnen met de dagjes uit
4 sept 2008 Heemhof, Apeldoorn  Optreden tijdens vakantieweek voor afdeling Psychogeriatrie
9 sept 2008 Daelhoven, Soest  Optredens voor verschillende afdelingen
15 sept 2008 Verpleeghuis Tamarinde, Utrecht Optredens voor somatische patiŽnten
19 sept 2008 Sint Elisabeth Gasthuishof Leiden Opluistering opening van dit hospice
25 sept 2008 De Ingelanden, Utrecht Opluistering opening van dit woonzorgcentrum (met het Beter Gezelschap)
29 sept 2008 Verpleeghuis Madeleine, Boxmeer Optredens voor somatische afdelingen.
4 okt 2008 Gehandicaptenplatform Maarssen Optreden tijdens gehandicaptenmiddag
9 okt 2008 Grote PremiŤre Tamarinde Utrecht Grote premiŤre voor pers en genodigden vanwege de start van het eerste grote project van Diva Dichtbij
15 okt.2008 Verpleeghuis Den Ooiman, Doetinchem Optredens voor somatische patiŽnten
22 okt 2008 Twente Optreden in Twente met het Beter Gezelschap, gegevens volgen 
21 nov.2008 Verpleeghuis Rosendael, Utrecht Optredens voor somatische patiŽnten
27 nov 2008 Verpleeghuis Rosendael, Utrecht Optredens voor somatische patiŽnten
9 dec 2008 Halderhof, Bennekom Optredens voor somatische patiŽnten in kerstsfeer
14 dec  2008 Optreden in privť-sfeer Aangeboden door familie aan zieke moeder
15 dec. 2008 Verpleeghuis Tamarinde, Utrecht Optredens voor somatische patiŽnten in kerstsfeer
17 dec 2008 Verpleeghuis Poort van Wijk, Cothen Optredens voor bewoners van dit kleinschalige huis, gesponsord door Margriet
22 dec 2008 Verpleeghuis Den Ooiman, Doetinchem Optredens voor somatische patiŽnten in kerstsfeer
 

2007

   
2 feb. 2007 Stichting het Noorderlicht presentatie tijdens symposium over vakantie voor terminaal zieken
28 maart 2007 Oecumenisch centrum De Hoef, Utrecht themamiddag voor 55-plussers 
12 mei 2007 PatiŽntenvereniging Gilles de la Tourette workshop tijdens ledendag  (met het Beter Gezelschap)
16 mei 2007 Verpleeghuis de Crabbehof, Dordrecht introductie nieuwe huisregels voor alle bewoners en medewerkers (met het Beter Gezelschap)
26 juni 2007 Verpleeghuis Den Haag
verwenpauze voor medewerkers  (met het Beter Gezelschap)
28 sept. 2007 Panakeia, Inloophuis voor mensen met kanker, Ede voor bezoekers van dit inloophuis, hun naasten en vrijwilligers
4  okt. 2007 Dagcentrum Willem Felsoord voor de volwassen bezoekers van dit centrum (met het Beter Gezelschap)
8 okt. 2007 CIPO, Den Haag workshops tijdens dag van de palliatieve zorg
11  okt. 2007 Groene Hart Ziekenhuis, Gouda voor de medewerkers van dit ziekenhuis (met het Beter Gezelschap)
28 okt. 2007 Stichting Diva Dichtbij, Utrecht presentatie tijdens donateursdag
1 nov. 2007 Verpleeghuis Tamarinde, Utrecht voor somatische patiŽnten, tevens opname door StadsTV Utrecht
12 nov. 2007 De Wilbert, Katwijk voor verschillende afdelingen tijdens een verwendag met het Beter Gezelschap
21 nov. 2007 De Biltse Hof, De Bilt voor verschillende afdelingen, aangeboden door de familie van een oud-bewoner
22 nov. 2007 De Meerstroom, Vleuten voor de bewoners van deze woonvoorziening voor 60 plussers met een beperking
28 nov. 2007 Huize Tabitha, Amsterdam voor verschillende afdelingen van dit psychogeriatrisch centrum (met Het Beter Gezelschap)
18 dec. 2007

2006

BoodschappenPlusBus, Leidsche Rijn opluistering van een kerstbrunch voor gebruikers van de bus en vrijwilligers
10 juli 2006 Verpleeghuis Madeleine Boxmeer voor afdelingen dagbehandeling somatiek en geriatrie en voor afdeling somatiek
25 okt. 2006 Verpleeghuis Alphen aan den Rijn verwendag voor alle afdelingen (met het Beter Gezelschap).
2 nov. 2006 Congres NPTN presentatie tijdens congres over palliatieve zorg
22 nov. 2006 Verpleeghuis De Heemhof, Apeldoorn voor afdelingen Huntington en psychogeriatrie (met het Beter Gezelschap)
19 dec. 2006 De Kleine Johannes, Amsterdam voor mensen met een verstandelijke beperking  (met het Beter Gezelschap)
22 dec. 2006 Zorgstation Cadena, Utrecht voor mensen met een verpleeghuisindicatie